Traplopen, loop je fit
1 februari 2016
Sport-tapen, de meerwaarde ervan
5 februari 2016
Toon alle

Piloxing

Piloxing, een combinatie van Pilates, boksen en dansen.

Piloxing is een fitnesstrend die is overgewaaid uit Hollywood. Het is een mix van Pilates voor de flexibiliteit en spierbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid en tot slot zit er ook nog een beetje dans in voor het plezier.

Piloxing is bedacht door Viveca Jensen, Pilates instructeur, danseres en personal trainer voor meerdere Hollywoord sterren. Piloxing is gericht op vrouwen, maar mannen worden uiteraard niet uitgesloten.

Het doel van piloxing is dat vrouwen zich “sleek, sexy en powerful” gaan voelen. Door de workout kun je je conditie verbeteren, aan je spieropbouw werken en natuurlijk calorieën verbranden. Het is dus zeker mogelijk om met behulp van piloxing en goede voeding een mooi strak figuur te krijgen.

Hoe werkt Piloxing?

Piloxing is een intensieve uptempo workout waar je ontzettend veel beweegt. Je hebt dus geen tijd om stil te staan en in een hoog tempo wissel je telkens tussen allerlei verschillende Pilates-, boks en dansoefeningen.

Er zit ook verschil in de snelheid van de oefeningen, de ene keer gaat het heel snel en bij een andere oefeningen gaat het weer iets rustiger. Je kunt het dus ook zien als een soort intervaltraining.