Billen Drillen
17 augustus 2016
Wat voor billen-type ben jij?
2 september 2016
Toon alle

10 redenen om water te drinken

Water drinken

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht. Ongeveer 75% van ons lichaam is water en slechts 25% is vaste stof. Het is belangrijk voor het transport van voedingsstoffen, het verwerken van afval, cel-activiteiten en alles wat nodig is om in leven te blijven. Water drinken is zelfs essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen. Lees hier tien redenen waarom je water moet drinken.

10 redenen om voldoende water te drinken

  1. Je hersenen bestaan voor voor het grootste gedewater drinkenelte uit vocht.  Door je vochtgehalte goed op peil te houden, kun je je beter concentreren en ben je alerter.
  2. Door genoeg te drinken, stimuleer je gewichtsverlies. Water ondersteunt de vetafbraak en is nodig om de vetverbranding op gang te houden. Daarnaast vermindert het je hongergevoel als je voor de maaltijd eerst een glas kraanwater drinkt.  Het verhoogt je stofwisseling en heeft nul calorieën!
  3. Het ontgift je lichaam. Je lichaam ontdoet zich van afval via zweet en plassen. Hierdoor vermindert het risico op nierstenen en urineweginfecties.
  4. Niet alleen ontdoet je lichaam tijdens het zweten zich van afvalstoffen, ook is het de manier om je lichaamstemperatuur te regelen.  Let wel op dat je je voor, tijdens en na het sporten niet al te koud water drinkt.
  5. Het immuunsysteem heeft een werkend lymfestelsel nodig. Zonder voldoende water gedurende de dag, is je lymfestelsel traag en ook je darmen worden traag. Dus drinken verhoogt het immuunsysteem door te helpen met het wegspoelen van de afvalstoffen.
  6. Het is essentieel om  voedsel te verteren en voorkomt daardoor constipatie.
  7. Allerlei pijnen worden veroorzaakt door uitdroging. Voldoende drinken helpt je bij het verlichten en voorkomen van bijvoorbeeld hoofdpijnen, rugpijn. Vocht voorkomt krampen en helpt gewrichten gesmeerd te houden. Spieren worden elastischer, waardoor pijn in de gewrichten minder kans heeft.
  8. Het verbetert je teint. Water hydrateert je huid, houdt het zacht en glad. Je krijgt minder snel last van rimpels. Het is de beste anti aging behandeling.
  9. Als je lichaam goed functioneert voel je je beter en heb je een goed humeur.
  10. Kraanwater is goedkoop. Vele malen goedkoper dan suikerhoudende drankjes die uiteindelijk alleen maar dikmakers blijken te zijn. Als je gewoon kraanwater drinkt kun je voor 1 euro het hele jaar water drinken, uitgaande van 1,5 liter per persoon per dag. Flessenwater is 150 tot 500 keer zo duur.

watrer vs spa vs frisdrank

Hoeveel moet je drinken

Het advies voor volwassenen is om per dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Als je gaat sporten en/of op een warme zomerdag heeft je lichaam meer vocht nodig. Kraanwater staat op de Schijf van Vijf. Lees meer over dranken die in de Schijf van Vijf staan.