Active Summer Actie 2018
22 juni 2018
Fruitige trainingstips voor een goed figuur
9 oktober 2018
Toon alle

7 tips voor een fitte nazomer

7 tips voor een fitte nazomer

 

Voor de meesten onder ons, is de vakantie weer voorbij. De kids zijn weer naar school, we gaan weer naar ons werk en langzaam komt er weer regelmaat. Ondanks het volop genieten van de zomerdagen, eist dit vaak ook zijn tol. Misschien had je de laatste tijd weinig nachtrust door de hitte, misschien ben je een kilootje aangekomen door de extra hapjes en drankjes. Tijd om de eerste weken na de vakantie de balans weer terug te brengen in je leven. Tijd voor een fitte nazomer.

Met deze 7 praktische tips zit je zo weer in het ritme.

Geef jezelf meer energie met gezonde voeding.

Eet gezond en eet regelmatig, zes keer per dag; een vezelrijk ontbijt, een gezonde lunch en ’s avonds een licht diner, plus drie kleine tussendoortjes, om de tweeënhalf á drie uur. Waarom? Omdat je daarmee de dag doorkomt zonder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en je de hele dag door kunt beschikken over voldoende energie.
Eet volgens het seizoen, kies voor verse, typische zomergroenten en fruit, boordevol vitamines en mineralen die je hard nodig hebt om weer in balans te komen. Laat je inspireren door de mediterrane keuken met heerlijke maaltijdsalades, gezonde volkoren pasta’s, (zelfgebakken) brood, rijst, mais, bonen, veel vis, mager rundvlees, kip en experimenteer ook eens met licht verteerbare vegetarische recepten.

Bij Anco Lifestyle centre kunnen we je ook helpen met een voedingsadvies. Een complete voedingslijst voor een week, zodat je inzicht krijgt wat jouw lichaam nodig heeft om in top conditie te komen en te blijven.

Drink jezelf schoon.

Drink dagelijks voldoende water, anderhalf tot twee liter per dag. Kies eens vaker voor echte groene thee, een sterke anti-oxidant die in hogere concentraties ook bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Vermijd suikerhoudende frisdrank of lightdrankjes. Wees matig met alcohol.

Vergeet de ideale maat… kies voor een mooie houding!

Een kilootje aangekomen in de vakantie? Met de juiste houding zie je er toch stralend en zelfbewust uit: rechtop, schouders laag, borst vooruit, rugspieren aanspannen, navel intrekken en je bekkenbodemspieren (je plasspieren) regelmatig aanspannen en weer ontspannen. Met deze ‘mini-workout’ houd je ook rugklachten beter buiten de deur. En als je de komende weken onze tips opvolgt, zullen de extra kilootjes ook weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Slaap voldoende.

Waarschijnlijk moet je ook weer in het juiste slaapritme komen. Probeer de verleiding te voorkomen om toch nog door te zakken terwijl je de volgende dag weer aan het werk moet. Voldoende nachtrust zorgt voor allerlei herstellende processen in je lichaam en geest. Gratis!

Houd je hoofd koel.

Negatieve gedachten zijn als hinderlijke muggen in de zomer.  Heb je al weer last van stress op het werk, bespreek dit dan gelijk met je collega’s. Zo kun je deze negatieve gedachten op een afstand houden. Piekeren, je lost er niets mee op. Kies voor positieve gedachten.

Beweeg jezelf fit.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, begin nu met een vast schema wanneer je gaat sporten. Maak een afspraak met je fitnessinstructeur. Bespreek wat de komende 3 maanden je doel is en laat je door hem/haar adviseren. Maak daarna direct een vervolgafspraak voor binnen een maand zodat je meteen een stok achter de deur hebt om je schema vol te houden.

Meten is weten.

Wil je weten hoe je lichaam er nu voor staat? Maak dan nu gelijk na de vakantie een afspraak voor een bodyscan en ontvang een gedegen advies op het gebied van lifestyle, voeding en beweging? Met de Lifestyle Scan meten onze gespecialiseerde lifestyle coaches binnen 15 minuten je algemene gezondheid en geven een persoonlijk leefstijl advies. Verbeteringen op het gebied van beweging, voeding en ontspanning kunnen helpen om lekker in je vel te zitten. Aangezien onze lifestyle scan een volledig individuele meting is en individueel advies geeft, is deze geschikt voor iedereen.

Team Anco wenst iedereen een mooie nazomer toe.