Zomerrooster 2016
20 juli 2016
10 redenen om water te drinken
24 augustus 2016
Toon alle

Billen Drillen

Het hoe, wat en waarom je de les Billen Drillen zou moeten volgen.

Grote Bilspier

Zoals de naam al doet vernoemen is de grote bilspier, de grootste spier van het lichaam. Door deze spier kan je been naar achteren bewegen. Tevens stabiliseert deze spier de onderrug. Deze grote bilspier bepaalt tevens voor het grootste deel de vorm van de billen. Een onvoldoende getrainde bilspier zorgt voor een geheel andere vorm dan een goed getrainde bilspier. Wil jij weten hoe je je bilspieren kunt trainen? Kom dan vanaf maandag 5 september naar Billen Drillen.

Billen Drillen

De les Billen Drillen duurt 30 minuten. Met gevarieerde oefeningen en op muziek train je je benen en billen. Gedrild door Linda Oeschger.

Voordelen

  • De bilspier is belangrijk voor de strekkracht van de heup. Bijvoorbeeld bij het opstaan uit een stoel heb je de bilspier hard nodig.   In het dagelijkse leven heb je veel baat bij goed getrainde bilspier.
  • Blessures ontstaan vaak door te weinig spierkracht of lenigheid van de bilspieren en aangrenzende gebieden (heup, been, rug, bekken). Dit zorgt vaak voor een verkorte hamstring. Ook als je veel hardloopt is het daarom van belang om onder anderen de bilspieren goed te trainen. Hierdoor kan veel blessureleed voorkomen worden.
  • Tijdens deze les worden grote spiergroepen getraind, hierdoor verbrand je tijdens deze les veel calorieën
  • Als je knieklachten hebt of slijtage is het belangrijk om vooral deze spiergroep goed te trainen.
  • De bilspieren die vaak gaan hangen naarmate je ouder wordt. Als je geen genetisch wonder bent, maar je wilt wel mooi geproportioneerde billen hebben, zit er niets anders op om deze te gaan trainen.

Mooie strakke billen doen het altijd goed.

 

Vanaf maandag 5 september 18.30 uur tot 19.00 uur zaal 1.