Milon Horst – Voorbereiding op Duchenne Heroes
22 februari 2017
Nirvana Fitness
5 april 2017
Toon alle

Diëtist, GC Noord-Limburg Horst

Diëtist, Michelle Jacobs

Diëtist Michelle Jacobs Groene APPELSVanaf maart heeft diëtist Michelle Jacobs praktijk gezondheidscentrum Noord-Limburg in Horst. Bij Michelle krijg je persoonlijke en professionele begeleiding voor een blijvend resultaat. Of het nu gaat om overgewicht, ondergewicht, sportvoeding of specifieke klachten zoals een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol of diabetes. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren?

Michelle Jacobs: “Ik heb de opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de HAN te Nijmegen, medio 2016 heb ik mijn diploma behaald voor diëtist. Ik ben ook werkzaam als klinisch diëtist met patiënten met verschillende ziektebeelden. Hierin ligt dan ook mijn grootste interesse. Het is bijzonder om te zien dat voeding zoveel mogelijkheden kan bieden bij gezondheid en ziekte. Naast voeding ben ik van mening dat ook sport een component is voor een gezonde leefstijl.

Wat kan een diëtist voor jou betekenen?

Wat is nou écht gezonde voeding? Er is zoveel informatie te vinden, hoe weet je nu welke informatie klopt? De diëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Zij heeft een 4-jarige hbo-opleiding gedaan en heeft dus alle kennis en kunde in huis om er o.a. voor te zorgen dat je je fitter voelt, dat je blijvend gewicht verliest, dat je behandeling beter aanslaat en dat je – zo mogelijk – zelfs beter wordt.

Diëtist Michelle Jacobs geeft je graag een persoonlijk voedingsadvies. Herken jij bijvoorbeeld:

  • Er is zoveel info, wat is nou écht gezonde voeding?
  • Iedereen is anders, maar welk eet- en leefpatroon past bij mij?
  • Kinderen en groenten
  • Een gezond gewicht bij kinderen, zónder dieet?
  • Hoe kan ik (blijvend!) gewicht verliezen?
  • Ik eet als ik stress heb, hoe kom ik hiervan af?
  • Mijn bloedsuiker is te hoog, hoe kan ik deze laten dalen?
  • Het lukt me niet om genoeg te eten, wie kan me helpen?
  • Hoe weet ik of ik een voedselallergie heb?
  • Hoe kan ik mijn PDS-klachten onder controle houden?

Maak dan nu een afspraak. De diëtist wordt vergoed vanuit je basiszorgverzekering, voor volwassenen geldt een eigen risico, voor kinderen niet.

Om een gezonde leefstijl te kunnen bereiken komt ook een stukje gedragsverandering om de hoek kijken. Dit hoef je niet alleen te doen, samen kunnen we kijken welke veranderingen nodig zijn om aan een gezonde leefstijl te voldoen. Deze gezonde leefstijl is dan ook voor de rest van je leven!

Michelle Jacobs is gespecialiseerd in PDS (FODMAP dieet), ondervoeding en Diabetes.

Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)

Darmklachten komen erg veel voor. Dit kan door verkeerde voeding komen, of door een aandoening, zoals Prikkelbaar Darm Syndroom of een voedselovergevoeligheid. Maar welke voeding is dan goed voor u? Diëtist Michelle Jacobs kan u daar mee helpen. Zij is gespecialiseerd in het FODMAP dieet. Dit kan een oplossing bieden. Wilt u weten of dit dieet geschikt is voor u? Of wilt u meer informatie over dit onderwerp? U bent van harte welkom in de praktijk.

Ondervoeding

Verlies je gewicht zonder dat je probeert af te vallen? Wanneer je in een maand ongewenst meer dan 5 procent van je gewicht verliest, of in een half jaar meer dan 10 procent, is er sprake van ondervoeding. Ondervoeding kan ontstaan doordat je minder bent gaan eten, maar ook door een ziekte. Een ziekte kost het lichaam veel energie. Sommige ziektes verstoren bovendien de opname van voedingsstoffen in het lichaam. Ondervoeding is niet hetzelfde als ondergewicht. Iemand met overgewicht kan ook ondervoed zijn.

Wilt u meer informatie over ondervoeding? Diëtist Michelle Jacobs kan u daar mee helpen.

Diabetes

Diabetes hebben, betekent dat u een probleem heeft met de koolhydraat stofwisseling.  Een diabetesconsult behandeling bestaat meestal uit voedingstherapie, medicatie en leefstijladviezen, waaronder lichaamsbeweging en bijvoorbeeld stoppen met roken. Als er een te hoog lichaamsgewicht bestaat wordt er allereerst gestreefd naar een gezond gewicht om goede bloedsuikerwaarden te bereiken.  Voor meer informatie over diabetes en de behandeling kunt een afspraak maken met Michelle Jacobs.

Contact

Een afspraak maken? Je mag 7 dagen in de week bellen naar Gezondheidscentrum Noord Limburg 077 – 398 8582 (zaterdag en zondag bereikbaar tot 13:00 uur) . Of stuur vrijblijvend een mailtje naar info@gcnoordlimburg.nl. Michelle helpt je graag!