Huisregels Anco
14 maart 2016
Gewijzigde openingstijden tijdens het Paasweekend
25 maart 2016
Toon alle

The Road to RuuH2016 – les 4

Hardlopen in de Kasteelse Bossen in Horst

Hardlopen in de Kasteelse Bossen in Horst: Wederom een mooie opkomst tijdens de 4e training van de hardloopcursus voor het Rundje um ut Hundje.

loopscholingstraining horst fitness ancoVorige week hebben we een binnentraining gedaan en na de vele positieve reacties op de krachttrainingsles herhaalden we dit gedeelte voor aanvang van loopscholingstraining buiten.  Ook binnen was een geweldige opkomst van enthousiaste sporters. De groep werd gesplitst en er werd afwisselend kracht en cardio-training gedaan.

 

 

 

Loopscholing, herhalen lessen met langere afstand

Na de binnenles zijn we met het groeopje richting de Kasteelse Bossen, het ruiterterrein, gelopen. Inmiddels was daar de groep die zich had verzameld bij het Boscafé al met Chris Beurskens van TopSportief aanwezig.

Na een korte warming up, in het zonnetje zijn we aan de loopscholing begonnen.

loopscholingstraining Horst kasteelse bossen

We hebben de oefeningen van de vorige lessen weer herhaald en de oefenafstand is nu 14 meter. Nieuw zijn de oefeningen voor coördinatie en stabiliteit:

 

  • Rustige wandelpas, knie inzetten op 90 graden, andere arm inzetten, ook op 90 graden. Drie tellen vasthouden en vervolgens weer rustig doorstappen.
  • Idem en nu 3 passen maken.
  • Zelfde pas maar nu fel inzetten met aanspannen van buikspieren en ook met 3 passen.
  • Combinatie skipping, kniehef en hak bil

 

loopscholingstraining Horst rundje um ut hundje

Ook nieuw bocht lopen (links) met accent op armondersteuning:

De eerste keer mocht ieder op eigen manier lekker snel door een bocht lopen. We zagen dat iedereen anders door de bocht ging en bijna niemand de armen mee nam. De tweede keer met armen ontspannen langs het lichaam en de derde en vierde keer met ondersteuning linker arm met rechts passief en vervolgens met ondersteuning rechter arm met links passief. En als laatste lekker snel en met armen op correcte wijze, licht ondersteuning links en sterk ondersteunend rechts.

Het uur vloog om en zijn we met z’n alle weer terug gelopen naar Anco en de parkeerplaats Boscafé.

 

 

20 maart Venloop

In verband met de Venloop is er geen hardlooptraining op zondag 20 maart. Alle Venloop-lopers namens ons allemaal: heel veel succes!

Mocht je dit weekend toch een buitenactiviteit willen meedoen, Nancy geeft zaterdag om 9:30 uur een Bootcamptraining. Deze les voor voor ieder niveau en is een goede aanvulling op de loopscholingstraining. aanmelden via de app of kiosk.

De week daarop zondag 27 maart (1e paasdag) starten we met z’n alle bij de parkeerplaats van het Boscafé, aanvang 11:00 uur.

Als je volgens het beginnersschema van Chris loopt, is het schema deze week als volgt:

  • training 1: 8½  W – 2½ H
  • training 2: 9 W – 2 H
  • training 3: 8½ W – 2 ½ H

loopscholingstraining horst fitness anco loopscholingstraining horst cardiofitness anco

loopscholingstraining Horst hardlopen in de kasteelse bossenloopscholingstraining Horst hardlopen kasteelse bossen