Gewijzigde openingstijden Carnaval 2017
20 februari 2017
Diëtist, GC Noord-Limburg Horst
22 maart 2017
Toon alle

Milon Horst – Voorbereiding op Duchenne Heroes

Milon Horst – Voorbereiding op Duchenne Heroes

Hans en Mike Engelen zijn in december bij anco gestart met Milon Horst als voorbereiding op ruim 700 kilometer mountainbiken voor Duchenne Heroes. Via onze website gaan we jullie op de hoogte houden van vorderingen.

Team Rooi voor Ian

Tussen  17  en 23 september 2017 wordt er gemountainbiket van Zuid-Duitsland naar Nederland voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. In die week wordt er dagelijks 100 kilometer gemountainbiket. De ritten lopen van Duitsland, via Luxemburg en België, naar Eindhoven. Tussen de deelnemers van  deze 12e editie zitten Hans en Mike Engelen. Zij komen uit voor Team Rooi voor Ian. Harold Hagelaars is de teamcaptain en hij nam vorig jaar al deel aan deze tocht van 700 kilometer!

Vorig jaar werd bij Ian de spierziekte Duchenne vastgesteld. Ian is het 6 jarig zoontje van Mike. Nadat vader Mike vorig jaar bij de finish aanwezig was van de 11e  editie van Duchenne Heroes, wist hij het: Aan deze toer wilde hij meedoen.  Buiten het leveren van deze sportieve uitdaging, het bij elkaar sprokkelen van sponsorgeld, waar onderzoek naar deze ziekte van betaald kan worden, is deze actie een uitlaatklep waar Mike zijn verhaal kwijt kan. Want … hoe meer mensen er van weten, des te beter.

Opa Hans bedacht zich geen twee maal toen Mike hem vroeg om samen lid te worden van het team en  op de fiets te stappen om deze tocht over 700 kilometer te volbrengen. De zwaarste dag van zijn leven was namelijk de dag waarop hij hoorde dat zijn kleinzoon deze ziekte heeft.

 

Duchenne

In Nederland komt Duchenne spierdystrofie bij één op de vierduizend pasgeboren jongens voor. Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens. Deze ziekte loopt altijd fataal af omdat er nog geen medicijn beschikbaar is. Vandaar dat onderzoeken van het grootste belang zijn en daarvoor moeten zoveel mogelijk financiële middelen voor opgehaald worden.

Milon Horst als voorbereiding op Duchenne Heroes

Milon HorstHans en Mike hebben geen ervaring met mountainbiken, dus bereiden zij zich goed voor.  Vanaf maart gaan zij op training op de mountainbike. Geert Rijs, sponsor van de mountainbikes, zorgt voor een instructeur die hen de fijne kneepjes van het mountainbiken gaat bijbrengen.

Voor de conditie en krachttraining doen zij de Milon Cirkel bij anco. Vanaf november zijn ze 2 keer in de week in de fitnesszaal op de Milon Cirkel te vinden. Onder deskundige begeleiding worden zij klaar gestoomd voor de rit van dik 700 kilometer. Omdat dit zowel veel kracht als conditie vergt, is de Milon Horst hiervoor een uitstekende training. Hans merkt dat zijn conditie en kracht geleidelijk steeds beter worden. Wel moet hij wat afgeremd worden omdat hij, juist omdat hij het ook erg leuk vindt, soms te snel wil. Hij is dan geneigd om teveel te plussen.

Ook vader Mike is tevreden over zijn conditie. Na een sportkeuring is ook hij goedgekeurd om deel te gaan nemen aan deze rit.

De komende maanden blijven we Hans en Mike volgen en uiteraard ook hun vorderingen.

Vooruitgang

Vanaf januari milonnen Hans en Mike op de allernieuwste Milon Cirkel. Hiervoor is er eerst een Milon Scan gemaakt en stonden de Milon apparaten in de perfecte houding. Op deze manier is de training het effectiefst. Ook kunnen zij via een app hun statistieken en vorderingen volgen, dit kan gewoon thuis of waar ze ook zijn.

Hans :

Op 6 januari 2017 :  26,4 kilogram (gemiddeld gewicht per apparaat/per herhaling), Cardio weerstand: 137,6 Watt
Op 20 februari 2017: 42 kilogram (gemiddeld gewicht per apparaat/per herhaling), Cardio weerstand : 170 Watt

Mike:

Op 6 januari 2017 :  23,2 kilogram (gemiddeld gewicht per apparaat/per herhaling), Cardio weerstand: 101,6 Watt
Op 20 februari 2017: 42 kilogram (gemiddeld gewicht per apparaat/per herhaling), Cardio weerstand : 121,6 Watt

Sponsoring

Om mee te doen aan Duchenne Heroes is veel sponsorgeld nodig. Het sponsorgeld wat de  fietsers bijeen weten te krijgen, wordt gebruikt voor onderzoek naar een medicijn tegen deze vreselijke spierziekte. Alle donaties zijn welkom!

Help jij ook mee, zodat papa Mike en Opa Hans een zo’n groot mogelijk bedrag bij elkaar kunnen krijgen? Je kunt hen vinden op de website www.teamrooivoorian.nl of hen volgen op Facebook.


Milon Cirkel

De Milon Cirkel is een afwisselend trainingsprogramma op een cirkel van acht verschillende volautomatische fitnesstoestellen (zowel kracht als cardio). De Milon Cirkel maakt het mogelijk je spieren optimaal te trainen in slechts 2 trainingen per 10 dagen! Door de vaste volgorde van trainen en het cirkelsysteem word je ook nog eens gestimuleerd om in het juiste tempo te trainen. Daarom is trainen op de Milon Cirkel zo’n 30% effectiever dan op traditionele apparatuur. Lees hier meer over de Milon Cirkel.

Dit zal je ook interesseren:

Slank en Fit in 35 minuten. Lees hier het verhaal van Patrick Manders die een einde maakte aan zijn gewichtsprobleem. Met behulp van onze voedingsdeskundige en de Milon Cirkel Horst is een gezonde levensstijl goed vol te houden voor hem.

De Premium Milon Cirkel Horst is een afwisselend trainingsprogramma op een cirkel van acht verschillende volautomatische fitnesstoestellen (zowel kracht als cardio). Anco Lifestyle Centre heeft al ruim 2 jaar ervaring met de Milon Cirkel Horst.